fbpx

Wat denk jij als je wekker ’s ochtends afgaat? “Yes, weer een nieuwe dag om impact te maken!” Of ben je eerder het type dat op zoek gaat naar de snooze-knop, terwijl je denkt: “Hoeveel dagen nog tot het weekend?”

Als dat laatste herkenbaar klinkt, ben je niet de enige. Voor velen voelt het werk als iets waar we doorheen moeten om uiteindelijk te kunnen genieten van vrije tijd. Maar wat als het ook anders kan? Wat als je de controle kunt nemen over jouw werkgeluk en elke dag met meer energie en plezier kunt beginnen?

De Week van het Werkgeluk komt eraan

De Week van het Werkgeluk komt eraan, en dit is hét moment om stil te staan bij hoe jij in je werk staat. Werkgeluk gaat niet alleen over de leuke momenten op kantoor of een fijne werkomgeving, maar vooral over de regie die jij neemt over jouw eigen ontwikkeling en welzijn. Dat is waar zelfleiderschap om de hoek komt kijken.

Wat is Zelfleiderschap?

Zelfleiderschap gaat over het vermogen om jezelf effectief te leiden, doelen te stellen en actie te ondernemen om jouw persoonlijke en professionele ambities waar te maken. Het is de kunst van bewust keuzes maken, in plaats van alleen maar te reageren op wat er op je afkomt. Dit kan variëren van kleine beslissingen, zoals hoe je je dag indeelt, tot grote keuzes over je carrière en levenspad.
Maar het gaat verder dan dat. Zelfleiderschap helpt je om je eigen gedachten, emoties en gedrag beter te begrijpen en te sturen. Hierdoor creëer je niet alleen meer werkgeluk, maar ook balans in je leven. In plaats van je werkweek af te tellen naar het weekend, kun je betekenis en voldoening halen uit wat je elke dag doet.

Wat beïnvloedt jouw werkgeluk?

Werkgeluk wordt door veel factoren beïnvloed, zoals de relatie met collega’s, de mate van autonomie en de uitdaging in je werk. Maar de belangrijkste factor ben jij zelf. Jij hebt meer invloed op jouw werkgeluk dan je misschien denkt. Hoe? Door jezelf de juiste vragen te stellen:

Wat geeft mij energie in mijn werk?
Waar liggen mijn talenten en hoe kan ik die beter inzetten?
Welke routines of gewoonten kunnen mij helpen om mijn werkdag beter te beginnen?

Deze reflectie kan de eerste stap zijn naar meer bewustwording en het nemen van actie. Zelfleiderschap stelt je in staat om deze vragen niet alleen te beantwoorden, maar ook om concrete veranderingen door te voeren die leiden tot meer voldoening en werkplezier.

Begin nu met de reis naar zelfleiderschap

Wil jij meer regie over jouw werkgeluk? Doe dan mee met onze training Leading Self the Fundamentals en leer hoe je bewust keuzes maakt die je werk en leven verrijken. In deze uitgebreide cursus ontdek je praktische tools en inzichten om:

  • Meer energie en motivatie uit je werk te halen.
  • Beter te navigeren door stressvolle periodes.
  • Jouw talenten en kwaliteiten optimaal te benutten.

Met zelfleiderschap neem je het heft in eigen handen en geef je richting aan jouw werkende leven. Niet alleen tijdens de Week van het Werkgeluk, maar elke dag van het jaar.

Wat beïnvloedt jouw werkgeluk? En ben je klaar om de regie te nemen? Leer meer over onze training Self Leadership the Fundamentals en ontdek hoe zelfleiderschap jouw werkgeluk kan vergroten!

Leer meer
Zelfleiderschap training Brout

Leer zelfleiderschap met een groep die voor dezelfde uitdagingen staat.

Ja, lees meer.